Snelle bouwtijd

De blokken zijn met hun 600 gram erg licht. De woningen hebben daardoor geen fundering nodig. De blokken klikken in elkaar via een zogenaamde “mannetjes-vrouwtjes-verbinding”. Ze zijn voorzien van gaten waardoor later leidingen getrokken kunnen worden.

Vanwege het lichte gewicht is het ook mogelijk om twee woonlagen op elkaar te stapelen. De bouw van een verdieping kan versterkt worden met metalen kruisverbindingen (windvang) of door een constructie met toepassing van andere maten van de betreffende balken.

De blokken kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. De bouwmethode is CO2-beperkt.

De bouwtijd van onze woning van 45 m2  is ongeveer na uitvlakking en stabilisatie van de grond 3 dagen . De 4 de dag kan onze TotaalUnit in de ruimte gebracht worden. Hierin zitten inclusief alle aansluitingen de keuken met alle apparatuur, met aan de achterzijde de douche , toilet, wasmachine, wastafel en aan de kopzijde de verwarming, de TV en computer. Snelle bouwtijd en geen Keukenbouwer, tegelzetter, loodgieter , stukadoor over de vloer. Er hoeft niet op elkaar gewacht te worden. Aansluiten op elektriciteit en watertoevoer en rioolafvoer