Opleiding

01

Hoe leerlingen kennismaken met de opleiding

Onder deskundige begeleiding kunnen jongeren van bijvoorbeeld het VMBO, mensen in een reïntegratietraject en/of statushouders ingezet worden bij de bouw. De opleidingsstructuur wordt in samenwerking met en met steun van het Oranjefonds geformeerd. Doordat Sustainable Constructions het eenvoudige bouwsysteem verbindt aan het ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs, worden VMBO en MBO-leerlingen voorbereid op een opleiding en werk in de regio.

02

Extra werkgelegenheid en unieke opleidingen

Sustainable Constructions heeft een connectie met de Stichting Van Hier Naar Daar. Onze eigen ontwikkelde bouw opleiding is daarnaast ook verbonden aan Sterk Techniek onderwijs.

Dankzij de eenvoudige bouwtechniek zijn er geen traditioneel geschoolde arbeidskrachten nodig zijn om een SC-woning te bouwen. Onder deskundige begeleiding (instructeurs) van een bouwmaatschappij kunnen bijvoorbeeld jongeren van het vmbo, mensen in een reïntegratietraject of statushouders ingezet worden. De opleidingsstructuur wordt inmiddels in samenwerking met en met steun van het Oranjefonds geformeerd.

Het bedrijfsleven en schoolgemeenschappen zoeken gezamenlijk naar andere wegen in opleiding en aansluiting op de markt. Doordat Sustainable Constructions het eenvoudige bouwsysteem verbindt aan het ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs, worden VMBO en MBO-leerlingen voorbereid op een opleiding en werk in de regio.

Wil je meer hierover weten?