Voor het goede doel!

We blijven niet onopgemerkt. En terecht!

Samen met Sterk Techniek is ons Rondreizend Circulair Klaslokaal eerder dit jaar van start gegaan in Groesbeek. In 5 weken hebben leerlingen onder begeleiding de woning op- en afgebouwd. Gedurende deze eerste bouwronde, kwamen we wat moeilijkheden tegen. Deze hebben we getackeld waardoor we vol goede moed de tweede ronde in zijn gegaan. 

En wat een succes!

Op dit moment (week 21 - 2022, bouwweek 3) staat het geraamte van de woning inclusief dak op het schoolplein van het Maas Waal College in Wijchen. Zij zullen de woning inzetten voor het goede doel. Geïnspireerd op de 3FM-actie Serious Request actie. Een doel was snel gevonden: Giro555, waarop geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de Russische inval in Oekraïne. 

Trots zijn we op de leerlingen, op de begeleiding en op dit prachtige initiatief. 

Zo trots dat we dit moeten delen: lees hier het volledige krantenartikel van De Gelderlander.

Wij zitten niet stil

Naast onze befaamde hexagon en platte woning, hebben we nu een nieuw, breed inzetbaar, model ontwikkeld. Het idee is heel simpel: één multifunctionele unit waarmee je diverse ontwerpen neerzet. Gebruik de unit als Tiny House, of breid hem gemakkelijk uit naar een groot woonoppervlak.

Op onderstaande video is de unit uitgebreid naar een oppervlakte van 60m2 en geheel naar eigen wens ontworpen. Zo zijn er twee rijen naast elkaar geplaatst en bevat de woning 2 veranda's.


En klik vervolgens hier om te zien hoe je in een aantal simpele stappen, jouw duurzame droomwoning neerzet!


Een kijkje áchter de schermen

Vandaag zijn onze eerste constructiebalken van sloophout voor onze Hexagon-woningen gemaakt!

De Houten Stad

Met grote trots kunnen wij mededelen dat wij onderdeel zijn van ‘Plan Indiening voor De Houten Stad aan de rand van Amsterdam’ De Houten Stad is een initiatief dat zich inzet voor een duurzame oplossing tegen het woningtekort. De stad hoopt zich te realiseren in Amsterdam Noord. Het wordt een stad bestaande uit diverse duurzame (houten) TinyHouses van 20m2 tot aan 100m2. Deze woningen zijn afkomstig vanuit meerdere gemotiveerde architecten.

Waaronder wij!

Hout (😉 ) het manifest en de facebookpagina van #DeHoutenStad in de gaten en blijf op de hoogte van deze duurzame beweging!

Bekijk de video via deze Linkedin post

Aanschouw! Het circulaire circus!

ClientsOnze samenwerking met Sterk Techniek onderwijs blijft zichzelf innoveren. Met een rondreizend Circulaire Klaslokaal maken onze leerlingen kennis met circulair bouwen en duurzaamheid. In zes weken worden leerlingen begeleidt bij de bouw van de woning. Na deze leerzame tijd, pakken zij de woning weer in en gaat deze door naar een andere school.
Welkom in de circulaire economie, welkom in de deel economie!

Sustainable Constructions in het NRC!

In samenwerking met Eco Bouwbeurs Nederland denken en werken wij mee aan 'De Houten Stad' die gerealiseerd gaat worden aan de rand in Amsterdam. Wij zijn hier natuurlijk erg trots op en hopen meer mensen bewust te maken van de voordelen van onze duurzame woningen.

Bekijk ons materialen overzicht en factsheet via https://www.tiny-houses.nl/nl/studios/hexa-50m2 of houdt de plannen van de houten stad in de gaten via de Facebookpagina van De Houten Stad.

Familie uitbreiding!

Ken je het gezegde 'als paddenstoelen uit de grond schieten'?

Naast de types 1, 2, 3 en het Hexagon Tuinkantoor, sluiten nu ook Octa 1 en Octa 2 zich aan bij de 'Sustainable Constructions-familie'! Deze Octagon staat lager bij de grond dan onze Hexa. Het grote voordeel van Octa 2 (de 'ronde' versie) is dat de hoeken te koppelen zijn met nieuwe ruimtes. Uiteindelijk zou je er een stervormig ontwerp van kunnen maken. Zo blijft je privacy privé omdat men niet makkelijk naar binnen kan kijken.

A fin, we kunnen ons enthousiasme beter laten zien via deze video. 

De eerste SC-kantoorunit staat als een huis

Corona dwingt ons tot ander gedrag, een andere manier van doen en een andere manier van werken! Het thuiswerken is een onderdeel geworden van ‘het nieuwe normaal’. Een onderdeel wat niet snel meer weg te denken is in onze nieuwe maatschappij. En terecht! Er zitten namelijk veel voordelen aan thuiswerken.

Althans..
Áls men een fijne plek heeft om te kunnen werken. Want wát als je continu wordt afgeleid, door bijvoorbeeld je kinderen? De postbezorger? De TV? De hond? Dan is dat thuiswerken niet meer zo voordelig..

Sustainable Constructions speelt in op deze behoefte. Naast onze drie type woningen, bieden wij ook binnen- en buiten kantoorruimtes aan. Zo stap je letterlijk binnen 2 minuten (afhankelijk van de grootte van je tuin) je kantoor binnen en waan je je in je eigen duurzame thuiswerkplek!

In de zomer van 2020 is onze eerste kantoorruimte een feit geworden! Aanschouw!

Circulair bouwen hoeft niet duurder te zijn

Het Rijk van Nijmegen organiseerde ook dit jaar de bijeenkomst Meeting of Minds. Anders dan andere jaren waren het dit keer online sessies, waarin diverse projectleiders kennis, inzicht, plannen en vragen deelden over diverse onderwerpen. Vooral interessant was de bijeenkomst op 12 november over het onderwerp Kenniscentrum Circulair Bouwen.  

Het is algemeen bekend dat er veel druk ligt op de vastgoedbranche. Woningen zijn schaars. Er is veel behoefte aan betaalbare en duurzame woningen die snel gebouwd kunnen worden.

Maar duurzaam bouwen is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch?
Woningcorporaties geven aan dat er een plafond zit aan de verhuurprijs en dat het momenteel ‘spannend’ is om circulair te bouwen voor dezelfde verhuurprijs. Men geeft aan dat circulair bouwen 20 tot 30% duurder is dan traditionele bouw.

Sustainable Construction’s eigen Henny van Benthem heeft hier een hele andere kijk op: ‘circulair bouwen duur? Nee hoor!’

‘Maar Henny, hoe doe je dat dan?’

Bekijk hier de opname van de online bijeenkomst. Op 20:50min vertelt Henny over zijn duurzame toekomst visie.

Tijden veranderen en Sustainable Constructions innoveert hierop mee

Het thuiswerken vergt nou eenmaal extra ruimte voor je nieuwe 'home office'. 

Als innovators spelen wij in op deze nieuwe behoefte máár uiteraard wél op een duurzame manier! Het thuiskantoor bestaat net zoals onze woningen uit dezelfde ecologische materialen. Ons thuiskantoor is vrijwel identiek aan ons Type 3 Woning, maar dan in het klein.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eigen Sustainable Home Office? Neem dan contact met ons op!

PopHub Nijmegen

Rijk van Nijmegen innoveert!

StartUp Nijmegen initieert een PopUp waar Nijmeegse innovaties zich mogen presenteren. Een plek waar alle innovatieve en disruptieve producten en diensten uit de omgeving samenkomen. En wij staan daar tussen!

Bekijk hier onze poster, hier ons systeem en hier informatie over de bouwblokken.

Lijkt het je leuker om de innovaties met eigen ogen te komen bekijken? Dan vind je de PopHub op de Marikenstraat 40 in het hart van het centrum Nijmegen.

Yes! Het Sustainbale Constructions Materialenpaspoort is live!

Het materialenpaspoort is een initiatief van het Madaster. Het Madaster is kortgezegd het Kadaster van materialen. Hun missie: materialen een identiteit geven zodat ze een bron voor hergebruik worden.

“OPBOUW → GEBRUIK → HERGEBRUIK”

Het materialenpaspoort geeft een gedetailleerd overzicht van onze materialen inclusief hun CO2 voetprint en circulaire waarde. Hiermee willen wij onze missie omtrent het verduurzamen van het Nederlands Vastgoed, zo transparant mogelijk overbrengen.

Ons paspoort is hier te downloaden.

Óók een circulaire ambitie? Neem dan een kijkje op www.madaster.com

Woningen, tuinpaviljoens, thuiswerk studio's, recepties en ga zo maar door

Dat we een veelzijdig product hebben dat wisten we, maar zó veelzijdig?

Onze blokken zijn namelijk óók in te zetten als (tijdelijke) balie! Autobedrijf De Baaij was hiervan de eerste afnemer.
Momenteel zijn we met een receptie bezig dat wordt ingezet bij het informatiecenter 'Aardgas vrij Dukenburg' van Gemeente Nijmegen in Winkelcentrum Dukenburg.

Milieuvriendelijke bouwblokken waar je huizen mee kan bouwen, die je makkelijk boven je hoofd kunt tillen, een 'Home Office' mee kunt bouwen én in te zetten zijn als receptie?

                                                                                                                   We've got them!