Techniek

01

Een inventief bouwsysteem

De oplossing voor de problematiek rondom de huizenmarkt, is het innovatieve systeem waar Sustainable Constructions mee werkt. Door het gebruik van duurzame materialen en de bouwmethodiek, is de prijs van de woning vele malen lager dan bij de huidige manier van bouwen. Daarnaast is het bouwtempo van deze woningen beduidend sneller dan het huidige tempo. De compacte woning wordt compleet opgeleverd met alle voorzieningen bij elkaar gebracht in een unit. Met de bouwblokken kunnen in zeer korte tijd kant en klare oplossingen worden aangeboden voor alle ruimte-vragen.

Naast reguliere woningen leent deze bouwmethode zich ook voor andere toepassingen zoals een vakantiewoning, mantelzorgwoning, gastenverblijf en tuinpaviljoen. Daarnaast is het systeem ook in te zetten als kleine ruimte binnen een grote ruimte. Denk aan een kantoor in een grote loods of een vergaderruimte in een open-concept kantoor.

De Sustainable Constructions-blokken hebben een typerend klik systeem. Deze sluiten naadloos op elkaar aan en houden tegelijkertijd ruimte over voor bekabeling. Hierdoor dienen de blokken als een volledig constructiesysteem met diverse mogelijkheden.

02

Duurzame en recyclebare materialen

Funderingsbalken

Onze funderingsbalken zijn gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof en zogenaamd afgedankt textiel.

Funderings Frame

Ons frame bestaat uit een alumium balk combinatie wat gemaakt is van 90% gerecycled aluminium, deze beschikt over het duurzaamheidslabel NL Greenlabel B.

Biobased Building Blocks

Onze bouwblokken bestaan uit Neopor met Biofoam© en is Cradle 2 Cradle gecertificeerd.

Balken

Onze balken bestaan uit hoogwaardig sloophout, dit maakt het een zeer duurzaam materiaal.

Ecoboard

Onze binnenwanden en plafondplaten kunnen voorzien worden van Ecoboards, deze bestaan uit land- en tuinbouw reststromen zoals riet, tomatenloof en stro. De platen zijn 100% recyclebaar en brand- en waterbestendig. De Ecoboards zijn voorzien van het keurmerk DuboKeur©.

Dakbedekking

Het dak wordt bedekt met mechanisch verkleefd EPDM wat ook beschikt over een duurzaamheidscertificering.

Dakisolatie

Het dak wordt geïsoleerd met PolyTop HR bio isolatiemateriaal, dat voornamelijk bestaat uit BioFoam© en lucht.

Ramen

Voor een hoge isolatiewaarde beschikt de woning over hoogwaardige vacuüm glas ruiten.

Faciliteiten

De woning wordt voorzien van een badkamer/keuken combinatie en een Smart Home systeem.

Zonnepanelen

De woning kan geleverd worden met zonnepanelen van onze partner.

03

Soepele montage en demontage

Onder deskundige begeleiding kunnen bijvoorbeeld jongeren van het VMBO, mensen in een reïntegratietraject en/of statushouders ingezet worden bij de bouw. Zij worden vooraf getraind middels onze eigen Bouw Opleiding met steun van het Oranjefonds.

De woning kan gezien zijn systeem makkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden

04

Snelle bouwtijd

De blokken zijn met hun 600 gram erg licht. De woningen hebben daardoor geen fundering nodig. De blokken klikken in elkaar via een zogenaamde “mannetjes-vrouwtjes-verbinding”. Ze zijn voorzien van gaten waardoor later leidingen getrokken kunnen worden.

Vanwege het lichte gewicht is het ook mogelijk om twee woonlagen op elkaar te stapelen. De bouw van een verdieping kan versterkt worden met metalen kruisverbindingen (windvang) of door een constructie met toepassing van andere maten van de betreffende balken.

De blokken kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. De bouwmethode is CO2-beperkt.

De bouwtijd van onze woning van 45 m2 is ongeveer na uitvlakking en stabilisatie van de grond 3 dagen . De 4 de dag kan onze TotaalUnit in de ruimte gebracht worden. Hierin zitten inclusief alle aansluitingen de keuken met alle apparatuur, met aan de achterzijde de douche, toilet, wasmachine, wastafel en aan de kopzijde de verwarming, de TV en computer. Snelle bouwtijd en geen Keukenbouwer, tegelzetter, loodgieter , stukadoor over de vloer. Er hoeft niet op elkaar gewacht te worden. Aansluiten op elektriciteit en watertoevoer en rioolafvoer.

05

Madaster

Het Madaster is het kadaster van materialen. Dit platform faciliteert en documenteert de identiteit van materialen uit vastgoed, waardoor deze altijd beschikbaar blijven voor circulaire doeleinden. Sustainable Constructions beschikt over een zogeheten materialenpaspoort, dat inzicht geeft in de materiële activa van de woning.

Op basis van onze materialen, beschikken wij over een Madaster Circulariteit Indicator van 77%. Deze hoge score wilt zeggen dat onze woning circulair is, een langere levensduur heeft dan een gemiddeld gebouw en de woning aan het eind van zijn levensduur makkelijk te demonteren, hergebruiken en te recyclen is.

06

CO2 Footprint

De CO2 uitstoot van de Sustainable Constructions woning ligt 33% per m2 lager in verhouding tot een reguliere woning. Dit cijfer is bepaald aan de hand van het CO2-footprint onderzoek uitgevoerd door duurzaamheidsorganisatie ImpactNow.

Download hier ons duurzaamheidsrapport ‘CO2 voetafdruk basiswoning | Sustainable Constructions’

07

Eindeloze toepassingen

Met de door ons bedachte bouwblokken kunnen in zeer korte tijd kant en klare oplossingen worden gebouwd voor alle ruimtevragen. Naast reguliere compacte woningen leent deze bouwmethode zich ook voor andere toepassingen zoals vakantiewoningen, compacte huizen in derdewereldlanden, noodleslokalen voor een school, legerbarakken (geschikt voor woestijn tot poolgebied) en een woonboot. Daarnaast is het systeem ook in te zetten als kleine ruimte binnen een grote ruimte. Denk aan een kantoortje in een grote loods of een vergaderunit in een openconceptkantoor.

08

Mogelijkheden & Prijzen

Dankzij ons specifieke materiaalgebruik, oplevertijd en eenvoudige bouwsysteem, is een Sustainable Construction woning betaalbaar. De kosten van de woningen starten al vanaf ongeveer €55.000. De prijs verschilt per type woning. De prijsindicatie zijn exclusief bouwgrond, aanleg voorzieningen en BTW kosten.